Diemen houdt bijeenkomst voor vluchtelingen Oekraine

De gemeente Diemen organiseert in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland een informatiebijeenkomst voor de vluchtelingen uit Oekraine die in Diemen onderdak hebben gevonden. Die bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 4 mei van 15.00 tot 16.30 uur in Huis van de Buurt ’t Kruidvat aan de Ouderkerkerlaan in Diemen-Zuid. Betrokkenen krijgen van de gemeente deze week een brief met verdere informatie. Diemen biedt volgens de laatste gegevens onderdak aan circa 200 vluchtelingen uit Oekraine. Een aantal van het verblijft momenteel in het Via Hotel maar zij krijgen binnenkort een meer permanente woonruimte in een aantal woonunits die de gemeente laat neerzetten aan de Bergwijkdreef bij Holland Park. Andere vluchtelingen worden gehuisvest door een flink aantal gezinnen in Diemen.