Dodenherdenking Diemen weer op gebruikelijke wijze

De Dodenherdenking in Diemen wordt op 4 mei weer op de gebruikelijke manier in het bijzijn van publiek gehouden. De herdenkingsbijeenkomst begint om 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Namens het Comité Diemen 1940 – 1945 heet voorzitter Josje Kronenberg-Heijne de aanwezigen welkom. Leerlingen van de Diemense basisscholen zullen vervolgens gedichten voordragen. Ook zal burgemeester Boog een toespraak houden. De bijeenkomst wordt afgesloten met koorzang door een gelegenheidskoor van de St.Petrus’ Bandenkerk onder leiding van Hans van der Meer. Daarna vindt bij het monument achter het gemeentehuis de gebruikelijke kranslegging plaats. Om 20.00 uur worden er daar twee minuten stilte in acht genomen. De muzikale begeleiding verzorgt de Diemer Harmonie die als uiting van medeleven met de bevolking van Oekraïne ook de patriottistische hymne “Prayer for Ukraine” laat horen. In Theater De Omval is er onder de noemer Theater Na de Dam vanaf 21.00 een speciale, gratis voorstelling die aansluit bij de Herdenking.

(archieffoto)