Bewoners Diemen Centrum krijgen advies energiebesparing

Bewoners van Diemen-Centrum kunnen deelnemen aan een Buurtactie Energiezuinig Wonen. In de buurten Centrum West, Centrum Oost, Ruimzicht West en Ruimzicht Oost onderzoeken energieadviseurs van het Regionaal Energieloket voor veel voorkomende woningtypen één woning. Dat worden de voorbeeldwoningen voor de buurt. De energieadviseur stelt daarbij gratis een energiebespaar advies op dat ook van toepassing is op soortgelijke woningen in de buurt. De inmiddels opgestelde rapporten worden besproken met bewoners van Diemen Centrum tijdens een online informatieavond op woensdag 11 mei 2022. Daar wordt ook uitleg gegeven over subsidies voor energiebesparende maatregelen. Buurtbewoners die al bezig zijn om energie te besparen delen hun ervaringen. Ook zijn er tips om met weinig geld energie te besparen en kunnen deelnemers via de chat vragen stellen aan een energieadviseur en de gemeente. Aanmelden via regionaalenergieloket.nl/diemen.