Centrum voor jongeren in oude raadhuis van Diemen

In het het oude raadhuis van Diemen aan de Hartveldseweg gaat de Stichting Al Hidayat een centrum vestigen voor bijles, huiswerkondersteuning en soortgelijke activiteiten voor jongeren. De in het pand gevestigde makelaar Ameo is verhuisd naar winkelcentrum Diemerplein. De vrijgekomen ruimte wordt momenteel door een aannemer verbouwd voor de nieuwe bestemming met onder andere leslokalen. De Stichting Al Hidayat heeft al haar naamborden aangebracht in de ramen van het gebouw. Op deze site en elders in Facebook groepen is ten onrechte vermeld dat het om een moskee zou gaan maar daar is de ruimte te klein voor, aldus een woordvoerder van de stichting. Al Hidayat maakte tijdens de ramadan gebruik van een tijdelijke gebedsruimte op het ‘speeltuinterrein’ aan de Emmastraat maar is al geruime tijd op zoek naar een permanente ruimte. Het karakteristieke gebouw aan de Hartveldseweg is voor de opening van het huidige gemeentehuis vele jaren lang raadhuis van Diemen geweest. Daarna waren er onder meer de kantoren van de Diemense makelaar Kaskens gevestigd.