FIOD vindt 115 kilo illegale tabak in container in Diemen

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft 115 kilo illegale tabak aangetroffen in een container in Diemen. De dienst begon een onderzoek nadat 900 kilo illegale tabak, een droogtrommel en een snijmachine werden aangetroffen in een loods in Deventer. Dat volgde op een melding aan de brandweer over een doordringende geur in het pand. Informatie leidde naar een andere loods in Emmeloord, waar ongeveer 800 kilo tabak lag opgeslagen en de container in Diemen met 115 kilo tabak. Alle machines en grondstoffen zijn afgevoerd en worden vernietigd. Nader onderzoek naar de betrokkenen wordt gedaan. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket, heeft de FIOD meegedeeld. ‘’Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat.’’