Diemen betaalt alleen gevelisolatie huizen langs busbaan

De gemeente Diemen trekt weliswaar 400.000 euro uit voor de gevelisolatie voor woningen langs de open te stellen busbaan in Diemen-Zuid maar dat betekent niet dat eigenaren van andere woningen met een te hoog geluidsniveau ook bij de gemeente aan kunnen kloppen. ‘’Er vindt op dit moment een geluidsonderzoek plaats naar de binnenwaarde van woningen als gevolg van de openstelling van de busbaan. Het gaat om 51 woningen die langs de busbaan gesitueerd zijn. Het krediet is bedoeld om, zo nodig, maatregelen te nemen voor deze woningen. Voor de overige woningen in Diemen geldt dat het gaat om een reeds bestaande situatie. Het open stellen van de busbaan heeft daar, qua geluid, geen invloed op,’’ heeft een woordvoerster van de gemeente desgevraagd meegedeeld.