Vrouw (23) uit Diemen licht op grote schaal senioren op

De politie heeft een 23-jarige inwoonster van Diemen aangehouden wegens oplichting van meerdere senioren van 80 jaar of ouder. De slachtoffers werden door een zogenaamde bankmedewerker gebeld waarop verdachte in de woning verscheen. Er zou sprake zijn van fraude met de bankpas en zij kon helpen. Vervolgens bezocht zij de slachtoffers thuis en stal tijdens dit bezoek verschillende goederen waaronder pinpassen. Met de pinpassen werden de rekeningen geplunderd. De buit liep in de duizenden euro’s. Deze week liep de verdachte tegen de lamp toen zij bij de Bijenkorf in Amsterdam 2 cadeaukaarten wilde inwisselen die ze had gekocht met gestolen pinpassen. Deze cadeaukaarten waren inmiddels geblokkeerd en zij werd aangehouden. Aansluitend werd op last van de officier van justitie een doorzoeking in haar woning verricht. Hier zijn onder andere verschillende activatiecodes en cadeaubonnen aangetroffen en in beslag genomen. Het rechercheteam dat zich vol heeft ingezet met de opsporing van deze verdachte is trots. ‘’Het oplichten van kwetsbare senioren is zo laag! Door goed recherchewerk hebben we de verdachte kunnen identificeren en aanhouden. Het is nu aan de rechter’’.  aldus een rechercheur.