diemerpolderweg

Vastgoedsector Diemen kan misstanden anoniem melden

Meld Misdaad Anoniem start samen met de gemeente Diemen en de private sector een campagne tegen misstanden in de vastgoedbranche. ‘’Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Ook in Diemen kunnen panden worden ingezet voor drugs, de opslag van illegale goederen, illegale prostitutie of om crimineel geld wit te wassen. De huur en aankoop wordt mede mogelijk gemaakt doordat mensen binnen de vastgoedsector criminelen helpen. Dit leidt tot onacceptabele veiligheidsrisico’s in een buurt en heeft ook impact op de branche zelf,’’ aldus de organisatie. De campagne moet het bewustzijn van medewerkers vergroten en biedt een veilige meldplek. In de campagne gaan Meld Misdaad Anoniem en de gemeente actief samenwerken met de sector door toolkits en artikelen te verspreiden en presentaties te verzorgen. Burgemeester Boog: ”Criminaliteit die zich in de bovenwereld probeert te vestigen ondermijnt de samenleving. Het brengt ondernemers en werknemers in een lastige positie, zorgt voor oneerlijke concurrentie en brengt onveiligheid met zich mee. Bovendien kan er schade aan panden ontstaan en zijn de panden ook niet beschikbaar voor echte woningzoekenden of bedrijven die zich willen vestigen. Alle reden om samen alert te zijn en meldingen te doen. Ik ben dus blij dat we nu samen met de sector en met Meld Misdaad Anoniem weer concrete stappen zetten.”