Verdachte abortusmoord Diemen staat voor de rechter

De 50-jarige Dennis van E. uit Diemen staat dinsdag voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin en zijn ongeboren of net geboren kind gedood te hebben. Het drama speelde zich af in hun flat aan de Martin Luther Kinglaan in Diemen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Van E. de moeder ergens tussen 16 oktober en 18 oktober 2019 een grote hoeveelheid alcohol, cocaïne, MDMA en ketamine laten innemen terwijl ze 32 tot 37 weken zwanger was. Ook gaf hij haar zo’n vijf abortuspillen. Het kind bevond zich toen in het geboortekanaal of was net geboren. Ondanks dat er sprake was van veel bloedverlies, zou van E. hebben verzuimd om hulpdiensten in te schakelen. De twee overleefden het niet. Beide lichamen werden op 18 oktober in de flat in Diemen aangetroffen. Die dag meldde van E. zich zelf bij de politie, waarna hij werd opgepakt.