Plantenasiel Diemen zoekt vrijwilligers na succes Saan-planten

Daarom Duurzaam Diemen zoekt met spoed één of meerdere vrijwilligers voor het verder uitbouwen en vormgeven van het plantenasiel. Dat volgt op het succes met de ‘tweedehands planten’ uit de door Saan verlaten kantoren aan de Weesperstraaat. Saan doneerde alle overgebleven planten aan Daarom Duurzaam Diemen. De stichting, die zich inzet voor duurzaamheid binnen de gemeente, is onlangs een Plantenasiel Diemen gestart om er voor te zorgen dat tweedehands planten niet op de vuilnisbelt terecht komen maar een tweede leven krijgen. De ‘weesjes’ van Saan, variërend van van 1.20 tot 2.60 meter, werden de afgelopen weken door Daarom Duurzaam Diemen via haar social media kanalen gratis ter adoptie aangeboden. Voorzitter Liza van Zon: “Het was een daverend succes. We hebben ruim 250 reacties gekregen. Middels loting hebben we bepaald wie welke plant mocht komen ophalen. Onlangs zijn we met veel enthousiaste Plantenasiel Diemen gestart. We kunnen nu al over een succes spreken met veel potentie voor de toekomst. We zijn momenteel dan ook dringend op zoek naar Diemenaren die dit vergroenende idee samen met ons verder willen uitbouwen.’’ Meer info is te vinden op daaromduurzaamdiemen.nl

(foto Daarom Duurzaam Diemen)