Open dag bouw spoorviaduct Diemen groot succes

De open dag die zaterdag werd gehouden bij de bouw van het spoorviaduct in het centrum van Diemen is door honderden mensen bezocht. Zij konden vrij onder het nieuwe viaduct en dus de spoorlijn doorlopen, een ijsje halen bij de speciaal uitgenodigde zingende ijsman en vooral vragen stellen aan de vele aanwezige deskundigen van ProRail en de aannemerscombinatie. Veel omwonenden, regelmatige gebruikers van de Ouddiemerlaan en andere belangstellenden vroegen naar de praktische indeling van de rijbanen, de toekomstige liften, de verbindingen naar Spoorzicht en Buitenlust, de verdere afwerking en de mogelijkheden voor fietsers en voetgangers. Bij die laatste groep – toekomstige – gebruikers bestaat wel de vrees dat de hellingen van het fiets- en voetpad straks aan beide zijden te steil zullen zijn, met name voor ouderen of mensen in een rolstoel. De open dag werd gehouden in het kader van de nationale dag van de bouw. De bouw van het Diemer spoorviaduct ligt verder op schema met een geplande oplevering voor het voorjaar van volgend jaar.