Ruim 40 ongevallen met letsel met fietsers in Diemen

In de afgelopen acht jaar zijn bij de politie in Diemen 44 ongevallen met letsel geconstateerd waarbij een fietser was betrokken. Dieptepunt was 2018 met elf van dit soort ongevallen terwijl er in 2018 acht en in 2020 zeven gevallen werden geregistreerd. Er zijn in die periode geen dodelijke ongevallen met fietsers in Diemen geweest. Ongevallen zonder letsel worden minder goed geregistreerd en daarover zijn dan ook geen aantallen bekend. Dat alles melden B&W in antwoord op vragen van de Ouderenpartij Diemen. De gemeente wil het programma Doortrappen in Diemen gaan invoeren dat zich richt op verbetering van de veiligheid van ouder wordende fietsers. ‘’(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Bijvoorbeeld in gedrag en aanpassingen van de fiets,’’ aldus het college.