Pantar baas

Pantar kan groenonderhoud Diemen niet langer verzorgen

Sociaal ontwikkelbedrijf Pantar kan het onderhoud van het openbaar groen in Diemen niet langer verzorgen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad. Pantar, met een hoofdvestiging in Plantage de Sniep, kan niet meer voldoende mensen vinden voor dit werk en beschikt ook niet over de benodigde machines, zegt raadslid Frank Geerts in een toelichting. De PvdA wijst er op dat Pantar een bedrijf is ‘dat een hele kleine afstand heeft tot deelnemers op arbeidsmarkt.’ De fractie wil daarom weten of bij nieuwe aanbestedingen, niet alleen in dit geval, gekeken wordt of het beoogde bedrijf eveneens aan dat criterium kan voldoen. ‘’In hoeverre speelt ook het werknemersklimaat een rol bij de keuze. Denk hierbij aan mogelijkheid tot scholing, doorgroei mogelijkheden, cao naleving en het bieden van vaste contracten in plaats van flex,’’ wil de PvdA-fractie ook weten.