Horecapand Punt de Sniep Diemen valt niet te verhuren

Het voor horeca bestemde pand in bouwproject Punt de Sniep aan de Muiderstraatweg in Diemen blijkt niet te verhuren. Het ruim 400 vierkante meter grote pand tussen de woningen moet 7.500 euro per maand aan huur opbrengen. ‘’Verderop zijn er 1 of 2 horeca objecten waarbij de uitstraling in z’n geheel niet te vergelijken is met deze opgeleverde casco horeca unit. Toch zitten deze zaken al structureel vol. Er is vraag naar in de lokale markt, het architectonische gebouw heeft een representatieve uitstraling en de ruimte alsmede de terrasmogelijkheid aan het water bieden ruim voldoende voorwaarden voor een geslaagde horeca formule,’’ denkt de makelaar. Maar tot nu toe is er nog geen gegadigde op komen dagen, aldus de gemeente. ‘’In de praktijk is het lastig om een horeca ondernemer te vinden die een pand van ruim 400 vierkante meter kan/wil exploiteren. Daardoor staat het punt inmiddels enige tijd leeg,’’ melden B&W aan de raad. Het college is er daarom akkoord mee gegaan het pand te splitsen in een deel voor horeca en de rest voor een maatschappelijke functie of kantoorruimte. ‘’De gemeente heeft er ook baat bij dat het pand de juiste (kwalitatieve) invulling krijgt. Dit vanwege o.a. de sociale veiligheid en levendigheid in de wijk.’’