Zuidoost bouwt 550 woningen bij Holland Park Diemen

Langs de Daalwijkdreef bij de Elsrijkdreef, direct grenzend aan Holland Park Diemen, laat Amsterdam Zuidoost 550 woningen bouwen. Een deel daarvan komt in flattorens van 40 tot 60 meter hoog. Het complex omvat 120 sociale huurwoningen, 274 middeldure huur- en koopwoningen en 138 duurdere woningen. Bewoners uit Amsterdam Zuidoost krijgen voorrang op 50 procent van de huur- en koopwoningen. Inschrijven voor een woning is nog niet mogelijk, heeft het stadsdeel meegedeeld. Naar verwachting start de bouw in 2024, een jaar later dan eerder gedacht, terwijl de eerste woningen in 2026 opgeleverd kunnen worden. β€˜β€™De omgeving wordt erg groen, met fruitbomen, eetbare planten, een buurtmoestuin, en een bloemrijk grasveld. Hierdoor ontstaat een aangename fietsroute van Holland Park naar winkelcentrum Ganzenpoort en de Bijlmerweide,’’ laat Amsterdam Zuidoost nog weten.