Klachten over vuilophalen Meerlanden in Diemen nemen toe

De laatste weken komen er steeds meer klachten over de afval ophaaldiensten van Meerlanden in Diemen. Regelmatig worden straten of delen daarvan ‘vergeten’, zowel voor GFT en papier/karton als voor de restafval ronde, blijkt uit meldingen op Facebook. Enkele inwoners vragen de gemeente een ander afvalbedrijf in te schakelen om de situatie te verbeteren. Meerlanden zelf vraagt klager/melders de bakken langer buiten te laten staan maar ook dan duurt het soms nog dagen voordat er een vuilniswagen verschijnt. Meerlanden heeft begin juli wel gemeld dat de ophaalrondes in Haarlemmermeer verstoord zijn door personeelstekorten en ook door een tekort aan onderdelen om vuilnisauto’s te repareren. Op de vraag of dat inmiddels ook geldt voor Diemen geeft het bedrijf geen reactie.