Waternet schrijft 25.000 rekeningen dubbel af

Het waterbedrijf Waternet, dat ook in Diemen de watervoorziening regelt, heeft bij 25.143 klanten door een technisch probleem de rekening dubbel afgeschreven. ‘’De fout is door ons ontdekt en wordt nu rechtgezet. De oorzaak van de verkeerde afschrijvingen is nog niet bekend. Dit gaat Waternet nog onderzoeken. Belangrijk is nu de fout voor klanten te herstellen,’’ schrijft Waternet. Waternet zal het bedrag in de loop van volgende week terugstorten. ‘’Een dubbele betaling hoeft de klant dus niet zelf terug te boeken via een zogeheten stornering. Als een klant toch het bedrag al zelf teruggeboekt heeft ontvangt deze binnen enkele weken een brief hoe het bedrag alsnog voldaan kan worden.’’ De Amsterdamse wethouder Van der Horst heeft de gemeenteraad daar inmiddels geïnformeerd over de fout.