School Diemen

Fusie Weesp kost ‘Diemer’ onderwijs stichting 150.000 euro

De Stichting Florente Basisscholen, die in Diemen de Kersenboom, de Octopus, de Ark, het Atelier en Noorderbreedte (foto) beheert, is 150.000 euro per jaar kwijt als gevolg van het feit dat Weesp dit jaar is opgegaan in Amsterdam. Leerkrachten in de hoofdstad krijgen sinds enige tijd een toeslag omdat de kosten van levensonderhoud en wonen daar hoger zijn. Die toeslag geldt sinds de overgang ook voor leerkrachten in Weesp waar Florente eveneens een aantal scholen heeft. Daardoor is ‘concurrentie binnen de eigen instelling ontstaan’, heeft Florente onlangs gemeld tijdens een overleg met de gemeentebesturen. De stichting, die is gevestigd in Diemen, heeft er nu voor gekozen om ook de leerkrachten op haar scholen in Diemen, Ouder-Amstel en Muiderberg de toeslag te verlenen. Die toelage kost het bestuur ongeveer 150.000 op jaarbasis.