Leerlingenvervoer ook in Diemen probleem door chauffeurtekort

Het leerlingenvervoer heeft ook in Diemen te kampen met problemen door het tekort aan chauffeurs. De gemeente Diemen heeft een contract met één vervoerder maar die heeft op dit moment onvoldoende chauffeurs beschikbaar om alle afgesproken ritten ook daadwerkelijk op tijd te rijden. Dat meldt wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs. ‘’Bij de aanvang van het schooljaar 2022-2023 hebben wij bericht ontvangen van de vervoerder dat er niet voor alle kinderen een chauffeur beschikbaar is op het juiste tijdstip. Dit betekent dat deze kinderen te laat worden opgehaald en/of thuisgebracht. Dit worden narijroutes genoemd waarbij chauffeurs twee ritten achter elkaar rijden. Het gaat nu om ongeveer 4 kinderen (op dit moment bij de gemeente bekend). Dit aantal kan wekelijks wisselen. In totaal maken er op dit moment ongeveer 30 kinderen in Diemen gebruik van het leerlingenvervoer.’’ De gemeente Diemen vindt de situatie in het leerlingenvervoer zorgelijk, aldus Klaasse. ‘’We doen alles wat binnen onze invloed ligt om de problemen zo klein mogelijk te houden. Ook is er  capaciteit vrijgespeeld binnen de gemeente om ouders/verzorgers te woord te staan omtrent hun klachten en zorgen over het leerlingenvervoer. Dit leidt vaak niet tot oplossingen, maar ouders worden wel van informatie voorzien, zij kunnen hun klachten en zorgen kwijt en de mogelijkheden voor ouders om met de situatie om te gaan worden besproken.’’