Toegang station Diemen bij Rode Kruislaan afgesloten

De toegangsweg naar station Diemen ter hoogte van de Rode Kruislaan is vanaf woensdag 21 september afgesloten. Perron 1 richting Weesp is bereikbaar via de omwegroute naar de spoorovergang en de loopbrug. De afsluiting is nodig in verband met de verdere werkzaamheden aan de zuid/oostzijde van het nieuwe spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Dat gaat onder meer om het aanvullen van de waterkelder, verplaatsen toegang perron 1, verwijderen van diverse NS objecten, boren palen ten behoeve van het geluidsscherm en de aanleg van dat scherm alsmede het aanleggen van de bestratingen voor de definitieve inrichting van het terrein. Als het spoorviaduct klaar is, naar verwachting begin volgend jaar, zal er ook weer een zuidelijke toegangsweg naar het station beschikbaar zijn.