Gemeente Diemen waarschuwt voor risico’s vogelgriep

De gemeente Diemen heeft gewaarschuwd dat er nog steeds gevallen van vogelgriep worden vastgesteld. De Dierenambulance heeft de ziekte eerder vastgesteld bij enkele zwanen in de wateren rond Berkenstede in Diemen-Zuid. De vogelgriep is een hoogst besmettelijke ziekte die vooral gevaarlijk is voor vogels en pluimvee zoals kippen. De laatste maanden zijn in Europa al miljoenen dieren gedood door de ziekte. ‘’De verspreiding komt voornamelijk door de poep van vogels. Vaak gaan besmette dieren dood. Ook uw hond of kat kan besmet worden. Het is daarom goed om op te blijven letten. Raak een zieke of dode vogel nooit aan en zorg dat de vogel ook niet door uw huisdier wordt aangeraakt. Bel de dierenambulance via (020) 62 62 121. Bel ook de dierenambulance als uw huisdier ziek wordt na contact met een zieke vogel,’’ aldus de melding van de gemeente Diemen.