Winkel Ochama in centrum Diemen nu al weer dicht

De pas in januari geopende ophaalwinkel van het Chinese Ochama in winkelcentrum Diemerplein is al weer gesloten. Volgens een mededeling op de dichte deuren is de zaak tijdelijk dicht voor onderhoud en het upgraden van de apparatuur. In de winkel lijken echter geen activiteiten plaats te vinden. Klanten worden verwezen naar een ophaalpunt in de Rijnstraat in Amsterdam. Maar ontwikkelingen elders doen vermoeden dat de zaak mogelijk permanent uit Diemen zal verdwijnen. Ook de ophaalwinkel in Rotterdam blijkt gesloten terwijl twee begin dit jaar aangestelde topmanagers van Ochama Nederland ook zijn opgestapt. Ook heeft het Chinese moederbedrijf JD.com een ontslagronde onder haar Europese personeel aangekondigd. Ochama Nederland is niet bereikbaar voor een verdere toelichting.