Diemen heeft nog geen algemeen verbod vuurwerk

De gemeente Diemen kondigt voor dit jaar nog een algemeen verbod voor vuurwerk af, zoals wel in Amsterdam het geval is. In Diemen mogen rond de jaarwisseling geen knalvuurwerk en vuurpijlen worden afgestoken maar ander vuurwerk wel. In een aantal zones, zoals rond winkelcentra, scholen en zorginstellingen, geldt wel een algemeen vuurwerkverbod. De gemeente Diemen heeft zich eerder uitgesproken voor een landelijk verbod op al het consumentenvuurwerk. Het kabinet heeft daar echter nog niet voor gekozen. Verder kan de gemeente dit jaar nog geen centrale vuurwerkshow organiseren. Dat was wel het plan maar door capaciteitsproblemen bij de gemeente en de hulpdiensten is het nog niet mogelijk dat goed en zorgvuldig voor elkaar te krijgen, heeft de gemeente laten weten. Het plan is om voor de jaarwisseling van 2023/24 wel zo’n centrale professionele show mogelijk te maken.

(archieffoto)