Diemerkrant.nl

Voedselbank Diemen dieper in zorgelijke situatie

De Voedselbank Diemen heeft het aantal klanten in een maand tijd van 60 naar 80 zien oplopen. ‘’Wekelijks moeten wij zo’n 200 monden voeden waarvan bijna de helft kind is. En dit zijn nog niet eens de gezinnen die te kampen hebben met de gigantische bedragen die je voor de gas en elektra rekening moet betalen. Nee, die komen nog. Dit is een zorgelijke situatie,’’ schrijft de Voedselbank op Facebook. Bovendien meldt de Voedselbank dat haar belangrijkste leverancier, Picnic, Diemen zou gaan verlaten. ‘’Wij zijn dus naarstig op zoek naar andere ingangen bij andere bedrijven.’’ De Voedselbank wil daarom ook haar Toffe Tasjes meer in beeld brengen. Een Tof Tasje wordt aan het begin van de maand gegeven, ‘zodat u een maand dit tasje kan vullen met houdbare producten, zoals houdbare melk, yoghurt, dorp in blik, groente of fruit in blik, maar ook shampoo, maandverband etc. We zijn met alles blij, dit houdt onze basisvoorraad in stand. Aan het einde van de maand wordt dit tasje opgehaald. En dan krijgt u een nieuwe. Wij zijn blij met elk tasje dat gevuld gaat worden ongeacht de portemonnee. Interesse? 0683530472.’’