Grote hennepkwekerij in Diemen-Centrum, woning gesloten

In een woning in Diemen Centrum is deze week een grote hennepkwekerij aangetroffen en geruimd. Na onder meer een melding via Meld Misdaad Anoniem traden politie en gemeente op. Vervolgens is op de woning op last van burgemeester Boog direct gesloten, laat hij weten op sociale media. De woning werd niet bewoond, de elektriciteit werd illegaal afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. ‘’Door de (tijdelijke) sluiting van de woning zijn de criminele en brandgevaarlijke activiteiten gestopt en kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan echte woningzoekenden,’’ aldus Boog. Wie vermoedens heeft van hennepteelt of andere zware criminaliteit in Diemen kan dat melden bij de politie via 0900 – 8844, of Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden of 0800 – 7000.