Twee jaar geen nieuwe sociale huurhuizen in Diemen

In 2023 en 2024 worden er geen nieuwe sociale huurwoningen in Diemen opgeleverd. Dat blijkt uit een overzicht voor de gemeenteraad. Het zal tot 2025 duren voordat er weer nieuwe sociale huizen in Diemen bijkomen. Dan moet het gaan om 15 woningen in Plantage de Sniep, 40 in het te bouwen Hof van Saan op de voormalige Saan-locatie aan de Weesperstraat en 215 in de wijk Holland Park West waar een groot woningencomplex momenteel in aanbouw is. Door verschillende omstandigheden is echter sprake van vertraging in de bouw van dit laatste complex. ‘’De doorwerking van de vertraging van de bouw naar andere fases – waarin ook de sociale huurwoningen zich bevinden (fase 3 en 4) – is nog niet bekend, maar kan wel een risico gaan vormen,’’ melden B&W nog. In het lopende jaar zijn in totaal 76 sociale huurwoningen opgeleverd waarvan 46 in Plantage de Sniep (foto) en 30 als containerwoningen in Holland Park Zuid.