Afvalstoffenheffing gezin in Diemen volgend jaar 390 euro

De afvalstoffenheffing gaat in Diemen volgend jaar omhoog met het percentage van de inflatie. Dat betekent dat de heffing voor een woning met twee of meer bewoners uitkomt op 389,95 euro. Voor een woning waar één persoon woont komt de rekening uit op 309,25 euro. Uitgangspunt bij deze tarieven is dat de kosten voor het ophalen van huishoudelijk afval volledig door de heffing worden gedekt. Dat staat in een voorstel aan de gemeenteraad. Eigenaren van woningen betalen daarnaast 222,35 euro plus 9,22 euro per tien kubieke meter afvalwater aan rioolheffing. Die rioolheffing is drie procent hoger dan dit jaar. Woningeigenaren dienen eveneens rond 0,25 procent van de geschatte waarde van de woning aan onroerend zaakbelasting te betalen. Die OZB komt hoger uit dan dit jaar door de waardestijging van de woningen.