Kaalslag Diemen

Gemeente Diemen moet enkele tientallen bomen kappen

De gemeente Diemen moet op korte termijn 28 bomen kappen omdat ze een gevaar vormen voor de omgeving. De 28 bomen staan verspreid door heel Diemen. Voor deze bomen is een spoed kapaanvraag ingediend. Op een later tijdstip moeten nog eens 17 gevaarlijke bomen worden verwijderd. Dat de 45 bomen een risico vormen, bijvoorbeeld door afbrekende takken of doordat ze kunnen omvallen bij een storm, is gebleken uit een onderzoek van 1.500 bomen in heel Diemen. ‘’53 bomen blijken in slechte conditie te zijn. Hiervan moeten er helaas 45 worden vervangen,’’ laat de gemeente weten. In het voorjaar worden nieuwe bomen geplant, zoveel mogelijk op de plek van de gekapte exemplaren. Ongeveer 500 andere bomen moeten worden gesnoeid waarin in februari 2023 zal worden begonnen. Van de onderzochte bomen hebben 365 bomen een goede conditie.