Spoorviaduct bij station Diemen eind januari open

Het nieuwe spoorviaduct in de Ouddiemerlaan bij station Diemen wordt, zoals het er nu naar uit ziet, rond 23 januari in gebruik genomen. De bouw van het viaduct met alle omringende werkzaamheden heeft dan al met al twee-en-een-half jaar geduurd. Behalve een openingshandeling en een fotomoment zijn er op dat moment verder geen festiviteiten gepland. Dat wacht nog tot media mei als de tijdelijke weg langs de Harmonielaan, de tijdelijke spoorovergang en de tijdelijke parkeerplaatsen bij de Martin Luther Kinglaan zijn opgeruimd. Ook moeten dan de stationspleinen aan beide zijde van het station en de directe omgeving opnieuw zijn ingericht. Als dat alles is geregeld, dan hoopt de gemeente een meer officiële opening met een feestelijk publieksevenement te organiseren.