Plannen woningbouw Hof van Saan Diemen bijna rond

De plannen voor de bouw van rond de 370 woningen op het voormalige Saan-terrein aan de Weesperstraat in Diemen zijn bijna rond. De procedure voor de vereiste wijziging van het bestemmingsplan wordt, met enige vertraging, naar verwachting de komende maand opgestart. Dat betekent dat omwonenden en anderen dan ook zogenaamde zienswijzen ofwel bezwaren in kunnen dienen bij de gemeente. Het doel is om de procedure voor het bestemmingsplan voor 1 juni 2023 afgerond te hebben. Daarna moet dan een omgevingsvergunning voor het project worden aangevraagd. Ondertussen is Saan wel bezig met het definitieve ontwerp voor de woningen en inrichting van het Hof van Saan. Het grote terrein aan de Weesperstraat is vrijgekomen door de verhuizing van het bedrijf van Saan naar Over-Diemen.