Burgemeester Diemen waarschuwt in brief voor babbeltrucs

Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft zijn plaatsgenoten in een persoonlijke brief gewaarschuwd voor babbeltrucs. De Diemense politie krijgt de laatste tijd veel meldingen binnen van oplichters die aanbellen en met een smoes proberen binnen te komen, aldus Boog. ‘’Ze willen dan geld of spullen stelen. Ook zijn er in Diemen oplichters actief die via de telefoon proberen geld los te krijgen of uw pincode te weten willen komen. Dat soort oplichters komt vaak betrouwbaar over maar ze zijn dat niet. Dat er spullen en geld gestolen worden is al erg. Maar het kan ook erg veel indruk maken als het u gebeurt. Daar kunt u ongerust van worden of slecht slapen.’’ De politie adviseert onder meer de deur niet zo maar open te doen voor een onbekende en die zeker niet binnen te laten. Verder sturen banken geen medewerker om de pinpas of sieraden op te halen. Ook vragen ze via de telefoon niet om de pin- of beveiligingscode. ‘’Krijgt u te maken met iemand die u verdacht vindt ? Blijf dan rustig en neem geen risico maar bel de politie op telefoonnummer 112. Ik hoop natuurlijk dat het niet nodig is maar opletten kan veel narigheid voorkomen.’’