Gewonde bij steekpartij na inbraak woning Diemen-Zuid

De politie zoekt getuigen van en beeldmateriaal over een inbraak maandagavond in een woning aan de Groote Peel in Diemen-Zuid waarbij de bewoner door één van de daders werd gestoken. Rond 20.00 uur kwam de bewoner thuis en zag een voor hem onbekende man uit zijn woning komen lopen. De huiseigenaar wilde hem tegenhouden en pakte de man vast. Ook zag de bewoner dat er nog een andere man in zijn huis was. Op het moment dat de man de inbreker tegenhield, stak de man de bewoner met een scherp voorwerp. Hierna sloeg het tweetal op de vlucht, vermoedelijk in de richting van metrostation Venserpolder en alarmeerde de bewoner de hulpdiensten. Het slachtoffer werd nagekeken door het ambulancepersoneel en is meegenomen naar het ziekenhuis. De gealarmeerde politie maakte een zoekslag in de omgeving, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Helaas is van de verdachten geen duidelijk signalement bekend. Ook is op dit moment nog niet duidelijk of er buit is gemaakt. Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.