Ochama in winkelcentrum Diemerplein definitief dicht

De afhaalwinkel van de Chinese retailer Ochama in de kelder van winkelcentrum Diemerplein – naast Gall & Gall – gaat definitief niet meer open. Ochama heeft het Diemer filiaal al weken geleden buiten gebruik gesteld maar heeft nu bevestigd dat de winkels in Nederland niet meer gebruikt zullen worden. De producten zijn al uit het Diemer filiaal verwijderd maar de – dure – automatische installaties bevinden zich nog in de winkel. “Op basis van onze verkenning in het afgelopen jaar hebben we het model geoptimaliseerd via ons eigen geautomatiseerd magazijn en afhaalpunten bij derden, aangevuld met thuisbezorging”, meldt de woordvoerder vanuit China aan vakblad RretailDtail. “In plaats van het exploiteren van eigen grootschalige pick-up shops, zal dit model de efficiëntie van de supplychain verder verbeteren en gunstigere prijzen voor onze klanten opleveren.” Ochama heeft inmiddels wel 80 afhaalpunten in Nederland, meestal bij Oosterse restaurants of winkels.