Bouw flatgebouw Arent Krijtsstraat Diemen van start

De bouw van een appartementengebouw met 51 woningen op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg in Diemen gaat deze maand van start. Dat heeft projectontwikkelaar AM meegedeeld. Op de startdatum begint aannemer Bot Bouw met het inrichten van de bouwplaats, het aanleggen van de bouwwegen en het aanbrengen van hekken. Het bouwverkeer komt vanaf de Hartveldseweg op het terrein. Het fietspad van en naar Amsterdam zal daartoe worden omgeleid terwijl er ook een slagboom wordt aangebracht die dicht gaat bij het aan- of uitrijden van bouwwagens. Het project is al enkele jaren omstreden, met name door de inmiddels opgeheven actiegroep Hoogbouw Nee, en moest na een eerste tegenstem van de gemeenteraad ook terug naar de tekentafel. Het huidige plan gaat uit van een project van maximaal acht verdiepingen