Politie vindt verwaarloosde kippen en haan in Diemen

De politie heeft vorige week op de P.J. ter Beekstraat in Diemen-Zuid elf verwaarloosde kippen en een haan aangetroffen. De dieren zaten samen opgepropt in een kratje dat in de bosjes stond. Verschillende kippen en de haan bleken onbehandelde problemen en verwondingen (aan hun poten) te hebben. Eén van de kippen was er zeer slecht aan toe en moest door een dierenarts uit haar lijden verlost worden. De kippen betreffen mogelijk krielkippen, bruin/zwart en wit van kleur. Ook de haan heeft witte veren. Veel van de kippen hadden kalkpoten, één van de kippen een onbehandelde breuk en de haan zijn klauw was ernstig doorgegroeid. Het krat waar de dieren in zaten, is een donkerrood vervoerskrat met rondom gaten en een witte opening. De dieren werden rond 12.00 uur aangetroffen op de P.J. ter Beekstraat en kunnen daar niet al te lang hebben gestaan. Het sneeuwde namelijk die dag en er lag geen sneeuw op het krat bij aantreffen. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over (het dumpen van) de dieren. De politie is naarstig op zoek naar mensen die meer weten over het dumpen van de dieren. Wie over informatie beschikt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

(foto politie Amsterdam)