ProRail blij met verdwijnen overweg in centrum Diemen

Na jaren voorbereiden en ruim twee jaar bouwen gaat woensdag 25 januari het wegverkeer tussen Diemen Noord en het centrum door de spooronderdoorgang. ProRail is blij dat daarmee de overweg in het centrum van Diemen – die waarschijnlijk meer dan 100 jaar heeft bestaan – eindelijk verdwijnt. ‘’De beste overweg is geen overweg’’, aldus regiodirecteur Harro Homan van ProRail. ‘’Daarom is de openstelling van de onderdoorgang ook voor ProRail van groot belang, want de overweg in de Ouddiemerlaan is daarmee definitief verleden tijd.’’ Het verwijderen of aanpassen en veiliger maken van overwegen is een van de prioriteiten van ProRail. ‘’Samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu investeren we in het ondertunnelen of beter beveiligen van overwegen. Hierdoor kunnen er meer treinen rijden en wordt het veiliger op en rond het spoor, voor zowel treinen als weggebruikers. Hier in Diemen geldt dat des te meer omdat het zowel op de weg als op het spoor drukker is geworden. Een grote stap vooruit dus.’’