Aantal auto-inbraken in Diemen bijna een kwart lager

In Diemen zijn afgelopen jaar 89 inbraken in auto’s gemeld. Dat is 28 ofwel bijna een kwart minder dan de 117 auto-inbraken die in 2021 werden geregistreerd. Diemen doet het daarmee een stuk beter dan de provincie Noord-Holland als geheel want daar werden met 9.832 auto-inbraken bijna 12 procent meer dan dat soort incidenten gemeld, blijkt uit onderzoek van Independer op basis van de meest recente gegevens van de politie. In Amsterdam werd vorig jaar 6.318 keer ingebroken in auto’s, dat was bijna 1.100 keer meer dan in het voorafgande jaar. Nergens in Nederland zijn zoveel auto-inbraken als in de hoofdstad. Ter vergelijking: In Amsterdam alleen waren in 2022 meer auto-inbraken dan het totale aantal meldingen van de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg en Zeeland opgeteld.