Reeks problemen en gevaren rond spoorviaduct Diemen

Rond het splinternieuwe spoorviaduct en station Diemen blijken zich een reeks problemen en ook  gevaren voor te doen. In de eerste plaats is de lift naar het perron richting Weesp al enkele dagen defect. Er is geen enkel teken dat ProRail begint met de reparatie. Dat betekent dat reizigers die op de lift zijn aangewezen het perron niet kunnen bereiken. De liften zelf zijn aan beide zijde te nauw voor bijvoorbeeld dubbele buggies of een grotere rolstoel. Verder komen er klachten over het zebrapad bij Buitenlust. Automobilisten die uit de tunnel komen, zien dat niet of te laat terwijl voetgangers auto’s uit de tunnel nauwelijks aan zien komen. Aan de andere zijde, bij de rotonde, stuiten voetgangers en fietsers aan de kant van de Rode Kruislaan nog altijd op een groot hek. Zij moeten hun weg dan over de rotonde en tussen het afslaande verkeer zien te vervolgen. Dat geldt ook voor buspassagiers die bij de nieuwe halte uitstappen en richting Rode Kruislaan of omgeving willen. Verder is Handhaving weliswaar direct begonnen met het verwijderen van fietsen in de onderdoorgang (foto) maar staat nergens aangegeven waar een fietsenstalling is. Sommige fietsers geven aan dat er ‘boven’ een stalling zou zijn maar dat die niet te bereiken is omdat de weg nog is afgesloten. (PS En over de steile hellingen beginnen we maar niet eens….)