Woonkansen

Torenhoge energierekening voor bewoners Beukenhorst Diemen

Bewoners van de sociale huurwoningen aan Beukenhorst in Diemen-Zuid zijn momenteel tot 610 euro per maand kwijt aan hun energierekening. Dat tarief geldt dan voor een 4 kamer galerijwoning in het flatgebouw. Een groot deel van het verbruik komt voor rekening van de boiler voor warmwater die tot 7.000 en 12.000 kwh per jaar kan vereisen. In de rekening zit de collectieve gasketel voor de verwarming nog niet eens in, bewoners vrezen dat ze daar in mei een narekening voor tegemoet kunnen zien. Een vertegenwoordiging van de bewoners heeft deze week een gesprek gehad met de betrokken wethouder over de torenhoge energierekening en de ernstige financiële problemen die dat voor veel gezinnen in de flats veroorzaakt. ‘’Hij heeft ons goed ontvangen en ons verhaal aangehoord. We krijgen op korte termijn te horen wat er mogelijk is,’’ aldus één van de bewoners tegenover diemerkrant.nl. De woningen aan Beukenhorst zijn in beheer bij woninginstelling Lieven de Keij.