Verkoop peperdure woningen nieuwe wijk Diemen vlot niet

Bij de verkoop van flats en terraswoningen in de nieuwe wijk Park Valley aan de rand van Diemen loopt het niet vlot. In de eerste fase staan nog een zevental van de 41 appartementen te koop terwijl er een aantal in optie zijn. De te koop staande appartementen variƫren in prijs van 673.000 tot 425.000 euro. De in de gebouwen opgenomen terraswoningen kosten tot 975.000 euro. De kritiek op die hoge prijzen zwelt op sociale media nog steeds aan. Op Facebook hebben inmiddels meer dan 100 mensen die prijzen afgekraakt waarbij velen zich afvragen wanneer er woningen voor starters in Diemen komen. Ook wordt opgemerkt dat Park Valley onder de aanvliegroute van de Buitenveldertbaan van Schiphol ligt en daardoor regelmatig met vliegtuighinder te kampen heeft. De eerste 41 woningen in de wijk langs de Bergwijkdreef worden naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd, dat is enkele maanden later dan eerst gepland. Een volgende fase komt pas eind 2024 beschikbaar. De nieuwe basisschool voor Holland Park, die in het plan is opgenomen, wordt volgens de gemeente wel tijdig opgeleverd om bij het schooljaar 2023/24 open te kunnen.