stadspas

Diemen wil aanbod voor kinderen op stadspas uitbreiden

Diemen wil het aanbod van de Stadspas voor Diemense kinderen uitbreiden. Er komen zo meer sportieve, culturele en recreatieve activiteiten in het aanbod voor kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben. Met de Stadspas kunnen kinderen dan onder meer (korting op) een abonnement van een sportclub krijgen, zwemmen, naar de bioscoop en een kindtegoed ontvangen voor kleding en schoolspullen. De uitbreiding is in eerste instantie een proef van twee jaar. Dat stellen B&W de gemeenteraad voor. Het Stadspasaanbod voor volwassenen blijft in het voorstel gelijk. Wethouder Marian Everhardt van armoedebestrijding en bestaanszekerheid: ‘’Kinderen uit gezinnen met financiële problemen kunnen vaak niet meedoen omdat er geen geld is voor sport of cultuur. Wij vinden het belangrijk dat geen kind uitgesloten wordt. Met de Stadspas kunnen kinderen op een makkelijke manier wel deelnemen aan allerlei activiteiten.’’ De gemeente wil ook onderzoeken of eerder een kindtegoed op de Stadspas van Diemense kinderen kan worden gestort.