Overweg bij station Diemen begin maart weggehaald

De overweg in het centrum bij station Diemen wordt in het eerste weekend van maart door ProRail weggehaald. De overweg ligt in de – voormalige – tijdelijke omleidingsroute en is niet meer nodig sinds de opening van de nieuwe spooronderdoorgang in de Ouddiemerlaan. In dat weekend van 4 en 5 is daardoor tussen Diemen en Amsterdam/Muiderpoort geen treinverkeer mogelijk terwijl van en naar Weesp een deel van de treinen rijden. Met het verwijderen van de overweg verdwijnt een stuk historie uit het centrum van Diemen. Op de kruising van de Ouddiemerlaan en de spoorlijn is sinds mensenheugenis een overweg geweest, in de eerste tijd primitief en onbewaakt, later met een menselijke bediening en de laatste paar decennia automatisch met het bekende bijbehorende belgerinkel.

Foto Historische Kring Diemen