Diemen koploper bij installatie nieuwe zonnepanelen

Diemen is afgelopen jaar koploper geweest in Noord-Holland bij de installatie van nieuwe zonnepanelen op woningen. In Diemen staan volgens recente gegevens bijna 2.200 huizen met geregistreerde zonnepanelen, dat is 700 ofwel nagenoeg 45 procent meer dan een jaar eerder. Diemen blijft daarmee Laren met 44,4 procent en Hilversum met 38,7 procent voor. Dat blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het CBS en Klimaatmonitor. In Diemen zijn de afgelopen maanden talloze nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd op particuliere koopwoningen terwijl bijvoorbeeld Rochdale ook veel woningen in Spoorzicht tijdens de renovatie van zonnepanelen heeft voorzien (foto). Wat heel Noord-Holland betreft is nog maar één op de acht huizen voorzien van zonnepanelen waarmee de provincie landelijk gezien laag scoort. Wat deze dekking betreft staat Uithoorn bovendien met bijna 43 procent gevolgd door Heiloo en Drechterland.