In Diemen gevestigde V&D in financiële nood

Het in kantorengebied Bergwijkpark in Diemen gevestigde webwarenhuis van V&D verkeert in ernstige financiële problemen. V&D kan niet alle rekeningen betalen en is in overleg met leveranciers over ‘een serieuze vertraging in de betalingen’. Dat meldt vakblad RetailTrends op basis van een interne mail. V&D meldde vorige week al dat het assortiment wordt verkleind. V&D zegt vanwege de beperkte omvang niet op te kunnen boksen tegen ‘grootmachten als Wehkamp, bol.com en Zalando’. Algemeen directeur Alexander van Slooten wijst ook op de huidige economische situatie met lagere consumentenbestedingen en op problemen bij een overgang van het platform waar V&D op draait. Het warenhuisbedrijf V&D zelf ging eind 2015 failliet. Nadat de merkrechten werden gekocht door een aantal ondernemers maakte V&D in 2018 online zijn rentree. Dat bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in een verzamelkantoor aan Diemermere 1 waar ook enkele zusterbedrijven gevestigd zijn.