Bouw sociale- en middenhuur in Park Valley Diemen versneld

Projectontwikkelaar BPD wil proberen de bouw van fase 3 in Park Valley Diemen te versnellen omdat daar 220 sociale- en middenhuur woningen in zitten. BPD hoopt de bouw van die fase nu eind dit jaar te kunnen starten. Dat heeft het bedrijf meegedeeld in antwoord op vragen van o.m. diemerkrant.nl. over het plotseling staken van de verkoop van dure koophuizen in fase 2a. BPD had de verkoop daarvan juist naar voren getrokken omdat er vorig jaar veel belangstelling bestond maar sinds de zomer is de vraag behoorlijk teruggelopen. Ook zijn 10 al afgesloten koopcontracten alsnog ontbonden maar de ontwikkelaar verwacht wel dat enkele kopers alsnog naar fase 1 overstappen. BPD heeft begin deze week overleg gevoerd met de gemeente over de ontstane situatie: ‘’We hebben een goed overleg met de gemeente gehad en spannen ons gezamenlijk in om de realisatie van Park Valley ook in de veranderde marktomstandigheden mogelijk te maken. Het is ons gezamenlijke belang om nu de betaalbare woningen in fase 3 snel te realiseren.’’ Voor de kopers en huurders van fase 1, die nu in aanbouw is, en de gebruikers van de te realiseren school  verandert er niet veel. ‘’De bouwvolgorde van de andere fases wordt alleen gewijzigd, waarbij de inzet is nu allereerst versneld fase 3 te ontwikkelen en realiseren. De realisatie van het totale project zal iets langer tijd vergen.’’