Verkeersgevaar door spoorviaduct Diemen leidt tot vragen

De fractie van GroenLinks in Diemen maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid rond Buitenlust en de Ouddiemerlaan sinds de opening van het spoorviaduct. De onoverzichtelijke situatie zal nog verslechteren als de nu nog vanwege de werken geldende maximum snelheid van 30 km/uur wordt opgevoerd naar 50 kilometer per uur, denkt de fractie. GroenLinks wil daarom graag weten welke maatregelen de gemeente wil gaan nemen om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich bij de spooronderdoorgang houden aan de snelheidslimiet? β€˜β€™Het is nu de bedoeling dat na voltooiing van de werkzaamheden de maximale snelheid naar 50 km per uur gaat. Is het mogelijk om de maximale snelheid daar ook na afronding van de werkzaamheden op 30 km per uur te houden? Wat is hiervan de beoordeling door de politie en de andere hulpdiensten?’’ aldus GroenLinks. De vragen zijn een nieuw teken van onrust over verslechtering van de verkeerssituatie in dit deel van het centrum van Diemen door de opening van het spoorviaduct.