Handelsplatform voedselresten Instock naar Diemen

Het handelsplatform voor overtollig voedsel Instock verhuist naar Diemen. Het bedrijf opent per 1 april haar Food Rescue Center en kantoor in een pand aan de Stammerdijk, naast de onlangs geopende Bouwmaat. Instock haalt overschotten aan voedingswaren op bij telers, verpakkingsbedrijven en producenten. Het gaat veelal om groenten en fruit maar ook vlees, vis en houdbare producten. In het in Diemen gevestigde Food Rescue Center volgt een laatste kwaliteitscheck en wordt het in een online handel aangeboden aan de horeca. ‘’Door te koken met wat er op voorraad is ontstaan er hele lekkere en creatieve gerechten. Chefs van het Instock restaurant hebben op deze manier jarenlang prachtige gerechten gemaakt. Hierdoor zijn een heleboel gasten, maar ook chefs geïnspireerd geraakt om zo te werk te gaan,’’ aldus het bedrijf. Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kilo aan voedsel ‘gered’ van verspilling. Dit jaar verwacht het bedrijf meer dan een miljoen kilo te verwerken.