Van Wijnen renoveert 66 woningen in Buitenlust Diemen

Bouwbedrijf Van Wijnen heeft de renovatie en verduurzaming van 66 eengezinswoningen in de wijk Buitenlust in Diemen afgerond. Mede dankzij de goede samenwerking met de bewoners is er een mooi resultaat behaald, meldt Rochdale. De oplevering is deze week feestelijk gevierd. Medewerkers van Rochdale en Van Wijnen Amsterdam zijn langs de deuren gegaan om de bewoners een attentie aan te bieden. Het onderhoud bestond uit renoveren van het metselwerk, aanbrengen van nieuwe dakpannen en vervangen van dakramen. De huizen werden verduurzaamd met dakisolatie, vloer/bodemisolatie, extra isoleren van spouwmuren, installeren van zonnepanelen en het aanbrengen van een vraaggestuurde mechanische ventilatie. Ook is de kierdichting op verschillende plekken verbeterd. Vanwege de verbeteringen is de huur met 15 tot 17 euro per maand verhoogd. Huurders kunnen dit bedrag volgens Rochdale terugverdienen met een lagere energierekening. Projectleider Remi van der Pol van het in Bergwijkpark in Diemen gevestigde Van Wijnen: ‘’De goede samenwerking met de bewoners heeft dit project tot een succes gemaakt. We voelden ons enorm welkom in de wijk. Tevreden bewoners, die met plezier ergens wonen, dáár doen wij het voor!’’