GVB wil tram en metro door Diemen veranderen

Het GVB speelt met het idee tramlijn 19 tussen Diemen Sniep en Station Sloterdijk te schrappen. Diemen zou dan bediend worden door lijn 7 die nu van het Sloterparkbad naar het Azartplein in Amsterdam-Oost rijdt. Dat staat in een concept vervoerplan dat in handen is van Het Parool. Lijn 19 is pas enkele jaren geleden naar Diemen gekomen ter vervanging van lijn 9. Daarmee raakte het centrum van Diemen een rechtstreeks tramverbinding met Amsterdam centrum kwijt. Verder zou metrolijn 53, die Diemen-Zuid aandoet, naar de Isolatorweg en plaats van naar het Centraal Station gaan rijden. Of er ook ingegrepen wordt in buslijn 44 tussen Diemen-Noord en Amsterdam-Bijlmer is nog niet bekend. Het Parool benadrukt wel dat het om een conceptplan gaat dan nog in een reeks instanties besproken moet worden.