Bij station Diemen komt een ‘licht glooiend boslandschap’

Het Van Gemertplantsoen bij Station Diemen, dat de afgelopen jaren heeft gediend als werkplaats voor de aanleg van het spoorviaduct, krijgt de aanblik van een ‘licht glooiend boslandschap’ met slingerende paden. Er komen veel meer bomen dan die er vanwege de werkzaamheden zijn verdwenen. In het park komen een vijver en een open plek met bloemrijk gras, voldoende banken met prullenbakken terwijl er doorheen een verlichte fietsroute en wandelroutes lopen. Bijzondere bomen krijgen naamplaatjes. Dat alles staat in het definitieve ontwerp dat door B&W is vastgesteld. In de plannen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeuren en opmerkingen van bewoners, meldt de gemeente nog. De aanleg van het groengebied zal naar verwachting echter pas na de zomer beginnen.